Emotionele belemmeringen

TOTAAL BALANS Natuurgeneeskunde

Emotionele belemmeringen

 

Als kind hebben we al geleerd aan allerlei verwachtingen te voldoen. We hebben geleerd om aan bepaalde waarden en normen te moeten voldoen. Die waarden en normen zijn ons voorgeleefd door onze ouders. Op school moeten we ons houden aan gedragsregels. De maatschappij vraagt een bepaald gedrag van ons.

 

In ons denken zijn negatieve overtuigingen ontstaan. Ontstane psychische blokkades kunnen zelfs al afkomstig zijn van onze voorouders. Negatieve overtuigingen als: ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard, het lukt me vast niet. Maar ook angsten zijn binnengeslopen: angst voor afwijzing, angst voor ruzie, angst voor boosheid, angst dat er niet van je gehouden wordt, angst om verlaten te worden.

 

Al met al zijn we het vertrouwen, dat we als kind nog hadden, kwijtgeraakt. Deze negatieve overtuigingen en angsten zijn we ons vaak niet bewust. Lukt het ons om deze belemmerende gedachten bewust te worden dan ontstaat er al verandering en bevrijding.

 

Totaal Balans en Reiki kunnen daarbij helpen. Oplossingen en correcties kunnen worden gevonden door middel van o.a.: leeftijdsregressie, positieve affirmaties, positieve keuzes of symbolen. Ook bloesemremedies zijn een fijne ondersteuning in ons bewustwordings- en veranderingsproces.

 

We willen toch allemaal gezond en gelukkig zijn!