Leven is een kunst

TOTAAL BALANS Natuurgeneeskunde

Leven is een kunst

 

Ooit las ik eens in een foldertje: leven is een kunst

De kunst van het leven in deze tijd is, onze heelheid terugvinden. Voordat de mens als eerste keer geboren werd, was hij heel. Heel zijn betekent, gelukkig zijn, vrede in jezelf, in harmonie en in rust. Daar zijn we in de evolutie steeds verder van afgedwaald. Ons ego heeft zich steeds verder gevormd.

 

Het jaar 2000 is een keerpunt in onze evolutie. De tijd dat we van het vissentijdperk zijn overgegaan naar het watermantijdperk (aquariustijdperk). De bedoeling van het watermantijdperk is dat we weer gaan leven vanuit Liefde en Eenheid, wat tevens onze oorspronkelijke heelheid is.

 

Wat is dan wel dat ego? Het zijn onze angsten, verdriet, wanhoop, woede of al die andere belemmeringen. Allemaal krachten die we ons terdege bewust zijn. En altijd die gedachtestroom die bijna nooit stil staat. Het geheim is, niet over gedachten na te denken maar ze te laten komen en ook weer te laten gaan (los te laten).

 

En de ego krachten, benader die eens anders: leer vanaf een afstandje kijken naar jezelf. Neem waar wat er in je speelt. Herken je emoties. Je bent boos, bang, verdrietig. Dit geeft vast een bepaalt gevoel in je. Kijk wat die boosheid met je doet. Waarom reageer ik zo? Waarom heb ik daar zo'n hekel aan? Hoe meer je jouw angsten en belemmeringen leert herkennen, hoe meer rust en vrede er in je ontstaat.

 

Meegesleept worden door je emoties zorgt voor zelfverlies. Door op een afstandje naar je emoties te gaan kijken krijg je meesterschap over je emoties. Je bent niet de emotie. Je hebt ze wel. Wie ben je dan wel? Van oorsprong ben je liefde, vrede en harmonie. Dat ben je nu nog, alleen de egokracht is bijna altijd overheersend. Die liefde, vrede, harmonie en dat vertrouwen is een andere kracht die ook door je stroomt. Het is je Hogere Zelf.

 

Je hebt het vast wel eens ervaren. Misschien was er een moment dat je diepe vrede in jezelf voelde. Of dat je een diepe verbondenheid in je voelde tijdens een wandeling in de natuur. Of geraakt zijn door bepaalde muziek of de schoonheid van een bloem. Of misschien heb je spontaan de neiging je hond, kat of iemand anders te willen knuffelen. Op zo'n moment mocht je ervaren dat de kracht van het Hoger Zelf even door het lawaai van het ego heen brak.

 

De bedoeling van deze tijd is het ego te laten stilvallen, zodat de krachten van het Hoger Zelf meer voelbaar door ons beginnen te stromen en wij dus weer die diepe vrede en (universele) liefde gaan voelen.

Op welke manier kun je dan aan jezelf gaan werken om dit levensdoel te realiseren:

 

KIES VOOR LIEFDE

 

Als je een opmerking maakt (of gedachte hebt) naar iemand anders, vraag je dan eens af: is dit liefdevol voor die ander wat ik nu zeg of doe. Of is er in je gevoel enige wrijving en in je geweten iets van, had ik dat zo wel moeten zeggen. Wat gebeurt er van binnen bij jou? Je kunt de liefde (Hoger Zelf) herkennen en leven door goed naar je geweten te luisteren en goed op te letten wat er van binnen bij jou gebeurd.

 

Zie het goede in mensen. Wees je bewust dat het onze eigen donkere kanten, angsten en onzekerheden zijn die ons er gemakkelijk toe brengen het negatieve in die ander te zien. Ieder heeft zijn donkere kanten. Accepteer en vergeef die ander als hij iets naar jou spiegelt. Gehechte patronen zitten al jaren vast. Die heb je niet zomaar omgezet. Kijk steeds weer (op dat afstandje) wat je angsten zijn en KIES voor liefde en vertrouwen.

 

Liefde is angst laten varen. Waar angst is kan geen liefde zijn. Waar liefde is kan geen angst zijn. Of anders gezegd: Ego is angst, Hoger Zelf is liefde. Wees je dit bewust. Stel het je tot doel in liefde en vertrouwen te leven, dan zal het universum (de altijd aanwezige Reikikracht) je steunen om dit te realiseren. Zet door, eens zal het ego de geest geven, en de Geest van het Hoger Zelf steeds meer in je aanwezig zijn.