Massage

TOTAAL BALANS Natuurgeneeskunde

(Sport)massage

Ook massage is een wijze van natuurlijk helen. Iemand kan voor een (preventieve) massage kiezen, ook al zijn er geen klachten. Massage geeft rust en ontspanning. Een gesprek vooraf kan duidelijkheid geven over het doel van de massage. De sporter heeft als doel zijn prestatie te verbeteren of snel te herstellen na een wedstrijd of blessure. Is er spierpijn ontstaan dan kan een massage er voor zorgen dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Bij spierstijfheid is de ophoping van vocht de oorzaak. Bij de afvoer van vocht speelt het lymfestelsel een belangrijke rol.

 

Niet alleen de sporter heeft baat bij een massage. Voor een ieder die een periode van stress ondergaat kan een massage rust en ontspanning geven. Zo zullen spieren beter ontspannen, de doorbloeding wordt bevorderd en de stofwisseling verbeterd. Veel mensen hebben last van het nek-schouder gebied. Deze klachten kunnen weer hoofdpijn tot gevolg hebben. Een massage kan veel verlichting geven of hoofdpijn voorkomen. De sporter kan baat hebben bij extra vitaminen, mineralen of andere supplementen. Deze zijn uit te testen door middel van het Totaal Balans systeem. Ook een combinatie van massage en Reiki kan heel effectief zijn om iemands gezondheid te verbeteren.

 

Massage, Reiki en TOTAAL BALANS kunnen elkaar aanvullen. De toepassing verschilt van persoon tot persoon. Tijdens het consult bespreken we samen welke behandeling(en) de voorkeur hebben.